Igre

Arkadne igre, kot sta Space Invaders in Galaxian, so v sedemdesetih letih izbruhnile na sceno, vendar so bila osemdeseta leta tista, ki so resnično spremenila in dvignila navdušenje nad arkadnimi kabineti. V tem desetletju so se rodile nekatere izmed najbolj priljubljenih franšiz videoiger in likov. Med mnogimi igralnimi vrhunci desetletja so bile Pac-Man, DonkeyKong, Frogger, OutRun, Zelda in Super Mario, če naštejemo le nekatere. Pridružite se nam, ko se bomo sprehodili po poti spominov in odkrili, zakaj so vladale igre iz osemdesetih.

Pac-Man

PAC-MAN je retro arkadna igra, ki jo vsi poznate in imate radi, a brand je danes večji in boljši kot kadarkoli prej!

Operation Wolf

Operation Wolf je strelska arkadna igra z lahkim orožjem, ki jo je razvil Taito in je izšla leta 1987.

Out Run

Rdeči ferrari, palme, blondinka, čudovita pokrajina, modro nebo. Poleg grafične mojstrovine je Out Run v tistem času izstopal s še enim adutom: najboljšim zvočnim posnetkom, kar jih je do takrat bilo slišati v video igri.

Final Fight

Tako kot mnoge Capcomove klasike, je tudi Final Fight arhetip pop kulture, šus nostalgije za ljubitelje arkadnih iger v 90 letih.

Killer Instinct

Pretepačina je prvič bila predstavljena kot arkadna igra jeseni 1994, nato je svojo pot našla tudi na konzolah. Zaplet igre vključuje vsemogočno korporacijo, ki organizira borbene turnirje.

Splatterhouse

Splatterhouse je za razliko od večine drugih iger bil nenavadno krvav, saj je bila navdihnjena z zahodnjaškimi grozljivkami. V vlogi hokejskega antijunaka z masko, Ricka, je igralec zalezoval po dvoranah srednjeveškega gradu, do vrha napolnjenega z grotesknimi pošastmi in duhovi.

Space Invaders

Čeprav so tehnično nastali pred osemdesetimi leti, so imeli Space Invaders pomemben vpliv v naslednjem desetletju. Igralci so bili zadolženi za obrambo Zemlje pred napadi nezemeljskih vsiljivcev.

Galaga

Uspešnosti igre Space Invaders je Galaga dodala zapletene vzorce napadov sovražnikov in bolj zahtevno igranje. Zaradi svoje inovativne mehanike in dovršenih vizualnih elementov je postal stalnica v arkadnih salonih po vsem svetu.

Pole Position

Pole Position je video igra za simulacijo arkadnih dirk, ki jo je Namco izdal leta 1982. Velja za enega najpomembnejših naslovov iz zlate dobe arkadnih video iger.

Donkey Kong

Ta platformska igra je vsebovala plezanje, skakanje in izogibanje sodu, cilj igre je bil rešiti dekle. Donkey Kong je svetu prvič predstavil tudi Maria (takrat znanega kot Jumpman).

Arcade Show

So vas zasrbeli prsti?

Nič ni boljšega od malo nostalgije in najboljših arkadnih iger iz 80. let.. Odličen način za obujanje tako lepih spominov. Nekatere največje arkadne igre do danes so izšle v osemdesetih letih in ne glede na to, ali ste bili takrat zraven ali ne, smo te klasične igre vsi spoznali in vzljubili. Od vrhunskih arkadnih iger, adrenalinskih pretepačin, najboljših streljačin do premagovanja dirkalnih tekmecev, ne morete pozabiti arkadnih iger iz 80. let.